3 handige tips voor 5200C/5400C die je misschien nog niet kent

De 5200C en 5400C zijn de best verkochte HD-kabeldecoders in Nederland. In deze blog geven we je 3 handige tips voor het gebruik.

1. Favorietenlijst instellen

Zenders die je vaak bekijkt kun je onderbrengen in een favorietenlijst. Dat is een stuk gemakkelijker met zappen. Je zapt dan alleen door de zenders die jouw voorkeur hebben. Het aanmaken van een favorietenlijst gaat als volgt.

Druk ‘Menu’ op de afstandsbediening en selecteer ‘Instellingen’.
Selecteer ‘Zenders bewerken’. Druk op ‘OK’ op de afstandsbediening.

Voer uw wachtwoord in. Standaard is dit 0000 (4x nul)
Selecteer ‘Favorietenlijst bewerken’. Druk op ‘OK’ op de afstandsbediening.

Selecteer in de zenderlijst de zender die je naar een favorietenlijst wilt verplaatsen.
Druk op ‘OK’ op de afstandsbediening. Er verschijnt nu een vinkje voor de zender.
Dit herhaal je totdat je alle zenders hebt geselecteerd die je in de favorietenlijst wilt plaatsen.
Druk op de rode toets op de afstandsbediening om de geselecteerde zenders naar de favorietenlijst te verplaatsen.

Indien gewenst kun je de volgorde van de zenders aanpassen. Selecteer de zender. Druk op de groene toets op de afstandsbediening en verplaats de zender met de pijltjes toets omhoog of omlaag. Druk op ‘OK’ om te bevestigen.

Als je alle favoriete zenders naar de favorietenlijst hebt verplaatst druk je op ‘Exit’ op de afstandsbediening en daarna selecteer je ‘JA’ en druk je op ‘OK’.

Met de ‘opt+’ toets op de afstandsbediening kun je een favorietenlijst een eigen naam geven, bijvoorbeeld de naam van de gebruiker/samensteller. Je kunt meerdere favorietenlijsten aanmaken. Zo kun je bijvoorbeeld ook alle sportzenders in een lijst onderbrengen die je dan de naam ‘Sport’ geeft.

De favorietenlijst gebruiken.
Om de favorietenlijst te gebruiken druk je op de ‘OK’ toets op de afstandsbediening. Kies met de pijltjes toets links / recht de gewenste favorietenlijst.

Selecteer de zender die je wil bekijken (pijltjes toets omhoog/omlaag) in de lijst en druk op ‘OK’. Als je nu verder gaat zappen naar een andere zender zap je in de gekozen favorietenlijst.

Na uit/aan zetten van je ontvanger moet je weer opnieuw de favorietenlijst selecteren.

2. Bladwijzers plaatsen

Het wordt niet vaak gedaan, maar het gebruik van bladwijzers is best handig. Stel je hebt een film opgenomen die je wil bewaren om nog vaker te bekijken. Als je de opname bekijkt kunt je tijdens het kijken achter bijvoorbeeld elk reclameblok een bladwijzer plaatsen. De volgende keer dat je de film bekijkt  kun je dan meteen over de reclame heen skippen. Ook handig als je bijv. een bepaald item in een talkshow of actualiteitenprogramma later nog eens terug wil zien. Je plaatst de bladwijzer bij het item en kunt dan direct naar het item gaan als je de opname nog een keer bekijkt.

Hoe plaats je een bladwijzer?
Tijdens het afspelen van een opname druk je op de ‘pijltje toets links of rechts’ (zilveren ring) op het moment dat je een bladwijzer wil plaatsen (bijv. achter een reclameblok). De afspeelbalk verschijnt in beeld. Druk op de ‘bladwijzer toevoegen’-knop op de afstandsbediening (boekje met de +). De afspeelbalk verdwijnt automatisch. Je kunt max. 4 bladwijzers toevoegen op deze manier. Als je de volgende keer de opname weer bekijkt, druk je op de knop met het boekje als je wil skippen naar de volgende scene/bladwijzer.

 

3. Display dimmen

Als je het display van je HUMAX IHDR-5200C of 5400C te fel vindt kun je dit heel eenvoudig dimmen.
Dit doe je als volgt:
Druk op de ‘menu’ toets op je afstandsbediening. Ga naar Instellingen – Voorkeuren – Lettertype/ondertiteling – Helderheid LCD. Kies daar uit: uit – 50% – 100% Druk op ‘OK’ om te bevestigen