Aantal TV-aansluitingen daalt opnieuw.

Steeds meer Nederlanders besluiten geen tv-aansluiting te nemen of zeggen hun abonnement op. Voor het negende kwartaal op rij is het aantal aansluitingen gedaald.

Het aantal tv-aansluitingen in Nederland is in het eerste kwartaal van 2017 met 0,2 procent gedaald naar 7,39 miljoen.  De groei bij digitale televisie was onvoldoende om de daling van het aantal analoge tv-aansluitingen te compenseren. Dit is het negende kwartaal op rij dat de televisiemarkt in volume daalt, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper

Volgens het ‘Dutch TV Market 2017 Q1’ rapport blijft kabel-TV nog steeds het populairst. In het eerste kwartaal van 2017 liep de 57,6 procent van alle tv-aansluitingen via de kabel, ondanks een daling van 1 procentpunt vergeleken met Q1 2016. DSL (koper) volgt als nummer twee met bijna 19 procent en glasvezel is nummer 3 met bijna 15 procent.

Steeds meer Nederlanders die hun TV-aansluiting opzeggen doen dat omdat ze gebruik maken van online-tv- en videodiensten. Daarvoor komen steeds meer diensten beschikbaar waaronder de uitbreiding van NLZiet met live televisie. Tot en met 2021 verwacht Telecompaper dat het aantal tv-abonnees met gemiddeld 1,1 procent per jaar daalt.

Een manier om online-diensten als Netflix, Videoland, NPO, RTLXL en NLziet te kijken is via de HUMAX H3 Smart TV box die je op elke TV kunt aansluiten, op elke plek in huis.