Ik kan op sommige zenders het volume niet regelen.

Uw HUMAX-ontvanger is uitgerust met een ingebouwde Dolby Digital ontvanger. Deze maakt het mogelijk om, in combinatie met een Dolby Digital Surround Sound systeem, het ruimtelijk bioscoopeffect te ervaren. Uw ontvanger dient in dat geval ingesteld te zijn op ‘Dolby Digital’ (‘Instellingen’ – ‘Voorkeuren’ – ‘Audio’ – ‘Audioprioriteit’). Om technische redenen is het niet mogelijk om het geluidsvolume van Dolby Digital uitzendingen via uw HUMAX afstandsbediening te regelen. Het Dolby Digital geluidsvolume kunt u uitsluitend regelen m.b.v. de volumeregelaar van uw Dolby Digital geluidssysteem of met de volumeregeling van de TV.

Indien u geen gebruik maakt van een Dolby Digital Surround systeem verdient het aanbeveling om ‘Audioprioriteit’ in te stellen op ‘Stereo’. Uw HUMAX-ontvanger zal in dat geval het Dolby Digital geluid omzetten naar stereo.

Indien u gebruik maakt van een Dolby Digital Surround Systeem is het wenselijk om het volumeniveau van uw HUMAX-ontvanger op maximaal in te stellen en het uiteindelijke geluidsvolume uitsluitend met de afstandsbediening van uw Dolby Digital geluidssysteem of de volumeregeling van de TV te regelen. Dit om grote verschillen tussen normale stereo uitzendingen en Dolby Digital uitzendingen te vermijden.