Op mijn TV verschijnt de melding: “Zender is door opname niet beschikbaar”

Dit is geen fout. Uw ontvanger heeft één ingebouwde tuner. Als u een programma op aan het nemen bent en tegelijkertijd naar een andere zender wilt kijken kunt u de melding krijgen dat de zender niet beschikbaar is i.v.m. een lopende opname.

Bij digitale TV is het gebruikelijk dat er 4 tot 8 TV programma’s per stream worden uitgezonden. (Dit aantal is afhankelijk van de door de kabelmaatschappij gewenste beeldkwaliteit). Wanneer het programma (de zender) dat u opneemt in dezelfde stream wordt uitgezonden dan het programma dat u live wilt bekijken dan krijgt deze melding niet en kunt u gewoon het gewenste programma bekijken terwijl u een ander programma opneemt.

Wordt echter het programma dat u opneemt niet via hetzelfde stream uitgezonden dan de zender (programma) die u wilt bekijken, dan wordt de tuner gebruikt voor de opname en kunt u geen ander programma bekijken.

In de zenderlijst (deze ziet u door op de ‘OK’-toets te drukken) kunt u zien welke zenders beschikbaar zijn om live te bekijken op het moment dat u een opname aan het maken bent. Deze zenders zijn vetgedrukt.
Tijdens het maken van een opname werkt de time-shift functie niet meer. Deze functie werkt overigens wel op het programma dat op dat moment wordt opgenomen.
Tip: In geval van nood zou u terug kunnen schakelen naar analoge ontvangst via de TV als de gewenste zender tijdelijk niet beschikbaar is wegens opnames.