Welke AV-kabel is het meest geschikt voor aansluiting op mijn TV?

Hieronder staat een lijstje met bovenaan de aansluiting met beste kwaliteit en onderaan de aansluiting met de minst goede kwaliteit:
– HDMI (HD en Dolby Digital geluid mogelijk)
– Indien aanwezig: Component (HD mogelijk, schakelaartje (achterzijde ontvanger) moet op Component staan) Let op: extra ‘Tulip-‘ kabel vereist voor geluid.
– TV Scart RGB (geen HD mogelijk, schakelaartje moet op RGB staan)
– TV Scart S-Video (geen HD mogelijk, TV moet ook op S-Video staan anders is het beeld zwart/wit) Let op: extra ‘Tulip-‘ kabel vereist voor geluid.
– TV Scart CVBS of gele tulp plugje (geen HD mogelijk) Let op: extra ‘Tulip-‘ kabel vereist voor geluid.

Welke aansluiting gebruikt wordt is natuurlijk afhankelijk van de TV. Slechts één van de aansluitingen is nodig.

Een video- of DVD-recorder kan worden aangesloten op de VCR-scart van de ontvanger. Als de recorder slechts één scart aansluiting heeft moet ook nog een scartkabel verbonden worden tussen de TV-scart van de HUMAX-ontvanger en de TV. Deze Scartkabel is dan alleen nodig om het beeld van de recorder op de TV weer te geven.
Opmerking: De HUMAX ontvanger kan het op de VCR-Scart aangeboden signaal dus niet omzetten naar HDMI of Component!

Vergeet ook niet om al uw ontvangst-apparatuur van antennesignaal te voorzien. Het beste is om het antennesignaal eerst op de HUMAX-ontvanger aan te bieden, en pas daarna de antenne kabel door te lussen naar de andere apparaten. Op die manier wordt voorkomen dat het zendertje dat in de meeste video-/DVD-recorders zit storing veroorzaakt op de digitale zenders