Met de IHDR-5200C heeft HUMAX de videorecorder opnieuw uitgevonden!

Met deze alles-in-één HDTV-recorder met 500GB harde schijf hoeft u geen TV-programma te missen. U neemt uw favoriete programma op en kijkt wanneer het ú uitkomt.

iHDR5200c
 • Haarscherp beeld
 • 500GB ingebouwde harde schijf
 • Opnemen in HD-kwaliteit, pauzeren en terugspoelen
 • Interactieve TV

 Afstandsbediening defect?

De belangrijkste kenmerken van de HUMAX IHDR-5200C

Haarscherpe beelden, meer details

De HUMAX IHDR-5200C is een HD-ontvanger. HDTV zorgt voor briljante kleuren, scherper beeld en meer beelddetails. Hierdoor wordt TV kijken; TV beleven! Ook de opnames die u maakt met de IHDR-5200C zijn in HD-kwaliteit. Ondersteunde resoluties: 1080i, 720p, 576p, 576i

Opnemen, pauzeren en terugspoelen

De ingebouwde harde schijf van de HUMAX IHDR-5200C heeft een capaciteit van 500 GB waarmee u maximaal 120 uur kunt opnemen in HDTV-kwaliteit. Zo kunt u kijken wanneer het u uitkomt. Het werkelijke aantal uren dat u kunt opnemen is afhankelijk van de ‘bitrate’ waarin een programma door uw kabelaanbieder wordt uitgezonden.

Twee programma’s opnemen of één opnemen + één bekijken
De HUMAX IHDR-5200C beschikt over 2 tuners. Daardoor kunt u één programma bekijken terwijl u een ander programma opneemt om later te bekijken.

U kunt ook twee programma’s tegelijkertijd opnemen. Wanneer de twee programma’s die u opneemt beide via hetzelfde kanaal (dus via 1 tuner) worden uitgezonden dan is de tweede tuner nog vrij om een live TV-programma, uitgezonden via een ander kanaal, te bekijken. U kunt dan dus 2 programma’s opnemen en een derde programma live bekijken.

kijken_opnemen_1
pauzeren_terug

Live-uitzending pauzeren en terugspoelen (Time Shift Recording)
U kent het wel. Net als uw favoriete TV-programma begint gaat de deurbel of de telefoon. Met Time Shift Recording kunt u een live uitzending pauzeren.

Daarnaast maakt Time Shift Recording het mogelijk om tijdens het bekijken van een TV-Programma terug te spoelen. Handig wanneer u bijvoorbeeld een doelpunt nogmaals wilt bekijken.

Elektronische Programmagids (EPG)
De Elektronische Programmagids toont alle radio en TV-programma’s voor de komende 7 dagen op uw scherm en voorzien van uitgebreide programma informatie. De actualiteit en het aantal dagen dat vooraf wordt weergegeven hangt af van de programma-aanbieder.

Via de EPG kunt u eenvoudig uw favoriete TV-programma’s opzoeken en reserveren voor opname, eenmalig of iedere keer dat het programma wordt uitgezonden. Met de HUMAX IHDR-5200C hoeft u geen programma meer te missen.

epg_def

TV-Portal: interactieve televisie

De HUMAX IHDR-5200C is geschikt voor Interactieve TV van Ziggo. Via Ziggo On demand kunt u films en series bestellen of gemiste uitzendingen bekijken. Heel eenvoudig, vanuit uw luie stoel.

744×486-afbeelding-4k-interactieve-tv_s

Digitale radio

gitarist

Met een HUMAX IHDR-5200C kunt u niet alleen genieten van de beste beeldkwaliteit, u heeft ook toegang tot een groot aantal digitale radiozenders in perfecte kwaliteit.

Om de radiozenders te beluisteren hoeft u de TV niet aan te zetten als u een muziekinstallatie hebt aangesloten. En dat is nu nog eens handig! Let op, dit werkt niet bij alle TV’s.

DLNA

DLNA (Digital Living Network Alliance) is een nieuwe technologie die het mogelijk maakt om allerlei digitale mediabestanden uit te wisselen. De HUMAX IHDR-5200C is voorbereid om samen te kunnen werken met andere DNLA-gecertificeerde apparaten waardoor de HUMAX IHDR-5200C als netwerk mediaspeler te gebruiken is.

DLNA is beschikbaar na een software update. Deze update is afhankelijk van uw TV-aanbieder.

dnla huis_5400c

De HUMAX IHDR-5200C is ook geschikt voor de ontvangst van de ongecodeerd uitgezonden zenders van UPC.

Meer kenmerken
 • Twee USB aansluitingen voor externe opslag van muziek en foto’s.
 • Bekijk Mediafiles via USB-opslagmedium (ook tijdens opnemen van programma’s).
 • Foto’s rechtstreeks weergeven vanaf de digitale camera.
 • Netwerkaansluiting: via het FTP-protocol bestanden van en naar de ingebouwde harde schijf kopiëren.
 • Bladwijzers aan een opname toevoegen zodat je bepaalde scenes gemakkelijk kunt terugvinden.
 • Low power standby (< 1 Watt).
 • Universele afstandsbediening: één afstandsbediening voor al uw apparatuur.
 • Video-, muziek- en fotobestanden in zelfgemaakte mappen opbergen.
 • Opnames van series direct in de juiste map plaatsen.
 • Opnemen van teletekst zodat u opgenomen programma’s met ondertiteling kunt bekijken.
 • HDMI-aansluiting. (HDMI 1.3).
 • 1x TV-Scart en 1x VCR/DVD-scart voor opname.
 • Toslink optische audio-aansluiting (S/P-DIF).
 • Afmetingen: 38 x 24,6 x 5,5 cm (bxdxh), gewicht: ca. 3,5 kg.
 • Geschikt voor de ontvangst van in HDTV-kwaliteit uitgezonden programma’s van Ziggo, CAIW, DELTA, Kabel Noord en diverse andere digitale televisie aanbieders.

 

Externe harde schijf aansluiten

Extra externe hard disk
Extra opnamecapaciteit nodig? Ook dit is met de HUMAX IHDR-5200C geen probleem. Met de 2 USB-aansluitingen heeft u de mogelijkheid om een extra externe hard disk aan te sluiten om opgenomen programma’s op weg te schrijven.

Wanneer u voor de eerste keer een externe harde schijf op de HUMAX IHDR-5200C aansluit, wordt u gevraagd of u de schijf geschikt wilt maken voor het opnemen en weergeven van TV-programma’s. De HUMAX IHDR-5200C zal de externe harde schijf formatteren of toewijzen voor opname en weergave.

Indien u bevestigd met OK en verder gaat met het installatieproces, houdt u er dan rekening mee dat alle gegevens op de harde schijf zullen worden gewist en dat deze mogelijk niet meer door Windows kan worden herkend. Gebruik daarom geen harde schijf waarop gegevens staan die u wilt bewaren, of maak eerst een back-up.

Op de servicepagina leest u meer over hoe u een door de IHDR-5200C geformatteerde harde schijf weer geschikt kunt maken voor uw PC.

Wij adviseren u om een externe harde schijf aan te sluiten die u alleen gebruikt voor de HUMAX IHDR-5200C en niet voor andere opslagdoeleinden.

HUMAX kan niet garanderen dat elk type harde schijf naar behoren functioneert met de HUMAX IHDR-5200C. Het is mogelijk dat bepaalde typen niet herkend kunnen worden door het apparaat. Uw dealer kan u hierover informeren.

Er kan een externe harde schijf aangesloten worden van max. 1TB.