De strijd om de TV

Je hebt je voorgenomen om op vrijdagavond lekker Expeditie Robinson terug te kijken. Maar helaas, je huisgenoten zitten klaar voor Voetbal Inside. En daar vind jij nu net niks aan. Herkenbaar in veel huishoudens… de strijd om de TV.

Zoveel huisgenoten, zoveel smaken. Het programma waar de één reikhalzend naar uitkijkt is voor de ander een verspilt avondje voor de buis. Dan ontstaat de strijd om de TV. In veel huishoudens een herkenbaar ‘probleem’. Gelukkig is er een oplossing: een tweede TV.

De meeste huishoudens in Nederland beschikken over een TV op de slaapkamer. Vaak is dit een oudere TV die, bij aanschaf van een nieuwe, verhuisd is naar de slaapkamer. Zo kan iedereen kijken wat hij wil. Alleen is de slaapkamer TV vaak niet Smart, dus terugkijken van een programma of Netflixen kun je dan nog niet.
En dit terwijl uit onderzoek blijkt dat we steeds meer uitgesteld kijken.

Online uitgesteld kijken
Als je dan toch een programma terug wil kijken terwijl men beneden de ene voetbalwedstrijd na de andere kijkt, kun je dat heel eenvoudig online doen. Stichting KijkOnderzoek meet wekelijks de online kijkcijfers. In september 2017 keken ruim 1 miljoen kijkers online programma’s via hun computer, tablet of smartphone*.

De top 5 meest online bekeken programma’s in september ziet er als volgt uit:

1. Expeditie Robinson 2017 – RTL 5
2. Hollands next top model – RTL 5
3. Zondag met Lubach – NPO 3
4. Goede tijden slechte tijden – RTL 4
5. Heel holland bakt – NPO 1

Het meest online bekeken programma van september is de uitzending van Expeditie Robinson 2017 van 7 september 2017 met 122.000 kijkers.

Ideaal?
Natuurlijk, je kunt een TV programma terugkijken op je laptop, tablet of smartphone. Maar is dat ideaal? Wij vinden niet. Een TV programma komt het best tot zijn recht als je het kijkt op een televisie. Daar is het tenslotte ook voor gemaakt. Een smartphone is leuk om korte videocontent op YouTube te kijken, maar een hele uitzending van Expeditie Robinson? En dat terwijl er zoveel oplossingen zijn om gemiste uitzendingen op een TV te kijken.

De HUMAX H3 Smart TV box is er één van. Hiermee maak je de tweede TV in no time Smart (je TV in de woonkamer natuurlijk ook). Via de geïnstalleerde apps kijk je heel gemakkelijk je favoriete programma terug. En dankzij de afstandsbediening kun je lekker op bed gaan liggen en het programma selecteren. Geen laptop op schoot, geen klein tabletscherm, geen hoofdtelefoon en je smartphone gebruik je eventueel tussendoor om te appen of je social media te checken. Dát is ideaal! En zo is ook meteen de strijd om de TV opgelost. Als die 1 miljoen online kijkers eens wisten wat ze misten…

Lees meer over de HUMAX H3 Smart TV box

*Bron: Stichting KijkOnderzoek