TIP: Powerline adapter, ideale draadloze oplossing

‘De wifi doet het niet’. In veel huishoudens een regelmatig gehoorde noodkreet. Er is gelukkig een eenvoudige oplossing. Een powerline adapter.

Een vaste internetverbinding geeft de beste, meest stabiele kwaliteit. Alleen heb je niet overal een ethernetkabel liggen in huis. Daarom is Wifi ideaal. Geen kabels, geen gedoe en lekker overal in huis internetten. Maar helaas werkt het niet altijd vlekkeloos. Wie de HUMAX H3 Smart TV box gebruikt op bijv. de slaapkamer heeft een goede wifi-verbinding nodig. Het voordeel van de H3 is nl. dat je het product op elke TV aan kunt sluiten om diensten als Netflix, Videoland en gemiste uitzendingen te kijken.

Powerline adapters
Gelukkig zijn er Powerline adapters die een internetverbinding kunnen maken via de bestaande stopcontacten in huis. Het werkt super eenvoudig: je steekt een adapter in het stopcontact in de buurt van je router. De bijgeleverde ethernetkabel stop je in je router en de adapter. De 2e adapter stop je in het stopcontact op de plek waar je internet nodig hebt. Je stopt de stekker van de H3 of ander apparaat in het 2e adapter en je hebt ‘vast’ internet zonder kabels te leggen of gaten te boren.  Je maakt van je bestaande elektrische leidingen een stabiel en snel netwerk.

/br