Wat is HUMAX Eye?

HUMAX Eye is een HD Cloud camera waarmee je altijd in contact ben met thuis.

Met behulp van de gratis Y-cam App op je smartphone of tablet kun je LIVE alles volgen. Daarnaast maakt de HUMAX Eye camera opnames op het moment dat er een beweging wordt gedetecteerd. Deze opnames worden 7 dagen gratis in ‘de cloud’ opgeslagen en zijn naderhand terug te kijken of te downloaden.

Hoe installeer ik de HUMAX Eye?

Om de HUMAX Eye te installeren dien je eerst de Y-cam App te downloaden op je smartphone of tablet. Deze Y-cam App is zowel beschikbaar voor Android als iOS. Let op: bij een iPad moet je zoeken naar de iPhone App. Je kunt dit doen door bovenaan ‘Alleen iPhone’ te selecteren.

Let op: voor gebruik met een iPad dient deze minimaal over iOS 8.1 en Bluetooth 4.1 (BLE) te beschikken. De HUMAX Eye werkt met de iPad 3 en iPad mini of hoger.

Download de App voor  iOS apparaten 

Download de App voor Android apparaten

Zet voor het installeren Bluetooth op je smartphone of tablet aan.

Als je de App hierna geïnstalleerd en geopend hebt, dien je in te loggen of je aan te melden.

Indien je al een account hebt; gebruik dan altijd je gebruikersnaam en niet je mailadres.

Zodra je in ‘Mijn startpagina’ terecht bent gekomen klik je op het ‘+’ tekentje met nieuw(e) toevoegen en volg je verder de instructies op het scherm.

Klik hier voor de uitgebreide handleiding

Wat betekent HD Cloud?

HD: staat voor High Definition, oftewel een hoge beeldkwaliteit. De HUMAX Eye camera neemt op in 720P, oftewel met een resolutie van 720×1280 pixels.

Cloud: betekent dat de opnames niet lokaal worden opgeslagen, maar op een beveiligde server. Deze opnames van HUMAX Eye worden 7 dagen gratis opgeslagen en zijn op te roepen wanneer je maar wilt.

Wat is het voordeel van cloud-opname t.o.v. lokale opslag?

Cloud opslag heeft twee belangrijke voordelen:

 1. Je kunt overal, ongeacht waar je bent opnames bekijken die door de camera zijn gemaakt. Dit is niet mogelijk bij lokale opslag waarvoor vaak ook nog een mechanische schijf of SD-kaart nodig is.
 2. Mocht de camera gestolen worden, dan staan de opnames nog altijd veilig in de cloud en kun je ze bekijken. Bij lokale opslag ben je ook de opnames/bewijsstukken kwijt als de camera wordt gestolen. Bij de cloud-opslag waarvan HUMAX Eye gebruik maakt worden de opnames veilig opgeslagen op een server, waardoor deze altijd (binnen 7 dagen) gratis op te roepen zijn.

  De HUMAX Eye camera maakt bovendien gebruik van een betrouwbare beveiligingstechniek die vergelijkbaar is met die bij internetbankieren.

Heb ik maandelijkse (service) kosten?

Nee de opnames worden geheel gratis veilig in de Cloud opgeslagen. Zelfs als uw camera gestolen is of losgekoppeld is. Deze opnames worden maximaal 7 dagen opgeslagen en zijn op elk moment te bekijken of te downloaden. De HUMAX Eye camera is dus slechts een éénmalige investering.

Hoe kan ik het beste de camera plaatsen?

Net zoals bij andere camera’s is het aan te raden om de camera niet tegen het (zon)licht in te richten. Bedenk wat je graag wat je graag wilt beveiligen en richt de camera op deze specifieke plek in plaats van bijvoorbeeld de hele woonkamer. Voor het identificeren van eventuele inbrekers is het belangrijk om de camera zoveel mogelijk op de hoogte van het gezicht te richten.

Kan ik de HUMAX Eye camera ook buiten gebruiken?

Nee de HUMAX Eye camera is hiervoor niet ontwikkeld en niet waterdicht. Het is echter wel mogelijk om de camera achter het raam te plaatsen en naar buiten te richten.

Kan ik de HUMAX Eye camera ook achter het raam plaatsen zodat deze buiten kan opnemen?

Ja dit kan uitstekend, het is echter zo bij alle camera’s die voor binnen gebruik zijn ontworpen de infrarood verlichting reflecteert in het glas en het zicht hierdoor belemmerd. Dit is op te lossen door de nachtstand uit te zetten bij de ‘camera instellingen’ en goede buitenverlichting te gebruiken.

Daarnaast is het belangrijk dat de camera op een plek is gericht waar je geen last van schaduw en/of andere reflecties hebt, zodat je zinloze meldingen voorkomt.

Hoe werkt de bewegingszone?

Voor het krijgen van een melding kun je een specifieke plek/zone op het camerabeeld aanwijzen. De camera zal alleen binnen deze aangegeven lijnen automatisch opnemen bij een beweging. De camera reageert dan niet op hetgeen wat buiten de bewegingszone valt, zo kun je voorkomen dat je teveel meldingen krijgt. Het is altijd mogelijk om deze bewegingszone te wijzigen bij ‘camera instellingen’ onder ‘Instellingen bewegingszone’.

Hoe kan ik de bewegingszone opnieuw instellen?

Doorloop de volgende stappen om de bewegingszone opnieuw in te stellen:

 1. Open de Y-cam App
 2. Kies linksboven op het scherm voor Opties
 3. Kies voor ‘Camera-instellingen’
 4. Selecteer de gebruikte camera
 5. Scrol naar beneden en selecteer ‘Instellingen bewegingszone’
 6. Corrigeer de bewegingszone naar de gewenste positie
 7. Corrigeer de gevoeligheid (lager of hoger) zoals gewenst
 8. Kies vervolgens onderaan op ‘Opslaan’.
Hoeveel HUMAX Eye camera’s kan ik in totaal aansluiten?

Er is geen maximum aan het aantal HUMAX Eye camera’s die je kunt plaatsen. Je kunt dus op verschillende plekken in huis een camera neerzetten. Het is bovendien mogelijk om een camera in een andere woning, bijv. bij hulpbehoevende ouders, te plaatsen. Via de App kun je dan ook de beelden van die camera bekijken.

Kan ik opgenomen beelden of LIVE weergave direct zien op mijn telefoon of tablet?

Ja dat kan. Via de Eye-cam App op je smartphone of tablet ben je altijd in de mogelijkheid om LIVE beelden te bekijken, zowel vanuit thuis of een andere plek in de wereld. Je smartphone of tablet dient wel altijd over een internetverbinding te beschikken.

Hoe krijg ik melding als de HUMAX Eye iets detecteert?

Je kunt op twee manier melding krijgen.

  1. Via een ‘pushbericht’ op je telefoon. Bij een melding kun je direct de HUMAX Eye App openen en LIVE kijken.
  2. Automatisch via de mail. Je krijgt dan een foto te zien van de gebeurtenis.

In beide gevallen kan het even duren voordat je de opname kunt terugkijken of downloaden bij ‘mijn video’s. Je kunt kiezen uit één van deze twee soorten meldingen of voor beide manieren tegelijk. Dit is eenvoudig te wijzigen bij de ‘camera instellingen’

Kan ik het maken van opnames ook uitzetten?

Ja je kunt ‘Bewegingen opnemen’ aan of uitschakelen bij de ‘Camera-instellingen’. Als deze op uitgeschakeld staat zal de camera bij het detecteren van een beweging niet meer opnemen en geen melding hiervan sturen.

Kan ik zodra ik thuis ben de opnames automatisch laten stoppen?

Ja het is mogelijk om ‘locatie opnemen’ aan of uit te zetten bij de ‘camera-instellingen’.

Op deze manier kun je voorkomen dat je constant meldingen krijgt als je thuis voorbij de camera loopt. De HUMAX Eye camera ziet bij thuiskomst de locatie van je smartphone en stopt automatisch met het maken van opnames. Zodra je van huis vertrekt, zal de camera automatisch weer gaan opnemen zodra hij een beweging detecteert.

Let op: dit werkt slechts met één smartphone en nooit met een tablet.

Voorwaarde voor een goede werking is dat ‘locatie delen’ en ‘internetverbinding’ op je mobiele telefoon aan staat. Daarnaast zul je bij het instellen de Y-cam App éénmalig toestemming moeten geven om je locatie te ontvangen.

Kan ik ook inzoomen tijdens het LIVE kijken en/of opnemen?

 Nee dat kan niet. We geloven dat een camera op een bepaalde plek uitgericht dient te zijn. De bewegingszone functie helpt te focussen. Doordat er geen mechanische gedeeltes op de camera zitten, kunnen we de camera klein qua formaat houden en voorkomen dat de camera mogelijk defect gaat.

Ik krijg constant meldingen dat er een beweging is gedetecteerd, hoe kan ik dit verminderen?

Je kunt ervoor kiezen om alleen een melding op je telefoon te krijgen of uitsluitend via de mail i.p.v. beide. Dit kun je wijzigen door naar ‘camera-instellingen’ te gaan en te kiezen voor ‘type berichtgeving’. Daarnaast is het belangrijk dat je de ‘bewegingszone’ goed instelt. Door deze op een bepaalde plek te richten zul je alleen berichtgeving krijgen van bewegingen uit deze gekozen zone.

Daarbij is de gevoeligheid van laag naar hoog in te stellen.

Hoe kan ik ‘Bewegingen opnemen’ uitschakelen?

Dat kan op de volgende manier:

 1. Open de Y-cam App
 2. Kies linksboven op het scherm voor ‘Opties’
 3. Kies voor ‘Camera-instellingen’
 4. Selecteer de gebruikte camera
 5. Kijk goed of ‘Bewegingen opnemen’ aan of uit staat
 6. Selecteer ‘Bewegingen opnemen’
 7. Kies voor ‘Veranderen huidige locatie’
 8. Zet ‘Bewegingen opnemen’ aan.

Let op: dit werkt slechts met één smartphone en nooit met een tablet.

Voor het éénmalig instellen van je locatie dien je bij de camera te staan en zul je op je smartphone toestemming moeten geven dat de Y-cam App de locatie ontvangt.

Waarom stopt de LIVE weergave na 15 minuten?

De HUMAX Eye camera is ontwikkeld om uitsluitend opnames te maken na het detecteren van bewegingen. Op deze manier krijg je alleen melding wanneer het noodzakelijk is.

Hoe werkt de nachtstand?

De HUMAX Eye camera heeft de mogelijkheid om ook ‘s nachts op te nemen. Dankzij ingebouwde infrarood verlichting kan deze tot 8 meter ‘zien’ in het donker. Op het moment dat het ‘s avonds donker/nacht wordt schakelt de HUMAX Eye automatisch over op de nachtstand.

Werkt de HUMAX Eye camera ook op batterijen?

Onze ervaring is dat de meeste mensen niet regelmatig de lege batterijen willen vervangen en dit ook vaak vergeten. Om te voorkomen dat de camera niet meer opneemt of je geen live contact kunt hebben met het thuisfront omdat de batterijen leeg zijn heeft HUMAX ervoor gekozen om niet met batterijen te werken.

Wil je de camera gebruiken als beveiligingscamera dan is het helemaal belangrijk dat er altijd opnames gemaakt worden en is een stroomaansluiting vele malen veiliger dan batterijen.

Hoeveel bandbreedte verbruikt de HUMAX Eye camera?

De HUMAX Eye camera neemt alleen op als hij een beweging detecteert. Op deze manier verbruikt de HUMAX Eye camera 95% minder bandbreedte dan camera’s die 24 uur per dag, 7 dagen in de week opnemen. De HUMAX Eye camera zal gemiddeld ongeveer 3GB aan data per maand verbruiken.

Kan ik de HUMAX Eye camera ook (op afstand) uitzetten?

Ja de camera kan altijd via de Y-cam App uit of aangezet worden. Bij ‘Mijn startpagina’ druk je op het Stand-by tekentje.

Werkt de HUMAX Eye camera ook samen met apparatuur van andere merken?

Nee, voor zover ons bekend is er geen universele standaard waar elke fabrikant aan voldoet. Daarnaast zijn wij van mening dat mensen op zoek zijn naar een specifieke oplossing voor een probleem. De HUMAX Eye is een ‘standalone’ oplossing die makkelijk en betrouwbaar werkt.

Kan ik HUMAX Eye camera’s op verschillende locaties gebruiken met hetzelfde account?

Ja er is geen maximum aan het aantal camera’s dat je kunt gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een camera in de woonkamer te plaatsen en daarnaast een camera op de kinderkamer. Een andere interessante optie is om een camera te plaatsen in je eigen huis, maar bijv. ook één in het huis van je ouders als deze hulpbehoevend zijn. Via de Y-cam App zijn van alle plekken de beelden LIVE te volgen.

Kan iemand anders gelijktijdig van dezelfde App gebruik maken?

Ja dit kan. Degene zal tevens de Y-cam App moeten installeren. Door in te loggen met dezelfde inloggegevens kan diegene ook van de Y-cam App gebruik maken. Je krijgt automatisch een melding als er via een ander (nieuw) apparaat wordt ingelogd. Daarnaast kun je zien welke videoclips er al bekeken zijn omdat deze dan grijs zijn gemarkeerd.

Let op: verstrek voor je eigen veiligheid niet zomaar je inloggegevens aan derden.

Heeft de HUMAX Eye camera ook 2-weg audio?

Nee, de camera kan alleen geluid opnemen en dit via de smartphone of tablet laten horen. Het is niet mogelijk om vanuit de Y-cam App terug te communiceren, er zit dan ook geen speaker in de HUMAX Eye camera.

Hoe kan ik een video verwijderen?

Naast het bekijken van de opgenomen video’s is het ook mogelijk om deze te verwijderen.

Je kunt in de Y-cam App kiezen voor ‘Mijn video’s’ en vervolgens naar de video te gaan die je wilt verwijderen. Je ziet aan de rechterzijde van de video 3 puntjes onder elkaar, als je hierop klikt dan kun je kiezen voor verwijderen. Let op: de video wordt nu definitief uit de Cloud verwijderd en is niet meer terug te halen na verwijdering.

Wat betekenen de kleuren van de ledjes op de camera?

De ledjes op de camera geven de status weer van de camera. Als deze rood knippert dan is de internetverbinding van de HUMAX Eye camera verbroken of heeft deze geen contact met de server. De groene LED geeft aan dat de camera verbonden is met de server. Als de LED groen knippert dan heeft de camera beweging gedeteceerd en is deze aan het opnemen. Als het tweede ledje aangaat staat de nachtstand ook aan.

Hoe verander ik het gebruikte Wifi netwerk voor de HUMAX Eye?

Als je van Wifi netwerk wilt veranderen doorloop dan deze stappen. Let op: zorg ervoor de je dicht bij de camera staat als je deze stappen doorloopt.

 1. Steek de stekker van de camera in het stopcontact
 2. Zet Bluetooth op je mobiele telefoon of tablet aan
 3. Wacht tot de LED blauw of groen gaat branden
 4. Open de Y-cam App
 5. Ga naar ‘Camera instellingen’
 6. Selecteer de gebruikte camera
 7. Scrol naar beneden en selecteer ‘Wifi-instellingen’
 8. Klik op OK
 9. De blauwe LED van de HUMAX Eye camera LED zal gaan knipperen om naar de verschillende netwerken te zoeken
 10. Selecteer het juiste Wifi netwerk en vul bij een beveiligd netwerk het wachtwoord in. Druk hierna op OK.
 11. De camera zal nu met het nieuwe netwerk verbinden. Klik op OK
 12. De LED status van de camera zal nu groen worden als deze correct verbonden is.
Wat kan ik doen als de HUMAX Eye geen internetverbinding met de server maakt?

Als je de HUMAX Eye camera installeert dan kan het zijn dat de Status LED niet van blauw naar groen verandert. Als dit gebeurt doorloop dan de volgende stappen:

Controleer of dat Bluetooth aan staat op je smartphone of tablet.

 • Wacht eerst geduldig 5 min totdat de status LED van blauw naar groen verandert
 • Als na 5 min. de status LED nog steeds niet in groen veranderd is verwijder dan de stekker van de camera uit het stopcontact en zet opnieuw de stroom erop
 • De status LED zal nu constant blauw gaan branden en verandert hierna naar groen
 • Doorloop nu verder de instellingen.
Kan ik Wifi Extenders of Powerline adapter gebruiken bij mijn HUMAX Eye?

Het is mogelijk om Wifi extenders of Powerline adapter te gebruiken met de HUMAX Eye camera.

We raden aan om een unieke SSID te gebruiken zodat het mogelijk is om het Wifi netwerk te herkennen als je de HUMAX Eye op het netwerk wilt installeren. Als je het netwerk instelt, hou er dan rekening mee dat SSID maximaal 19 karakters mag zijn en dat je bij het wachtwoord geen speciale tekens mag gebruiken

Ik heb een nieuwe locatie voor mijn HUMAX Eye camera. Hoe kan ik deze instellen?

Als je de camera op een andere locatie en netwerk wilt plaatsen doorloop dan de volgende stappen:

 1. Open the Y-cam App
 2. Kies linksboven in het scherm voor opties
 3. Kies voor ‘Camera instellingen’
 4. Selecteer de camera die je gebruikt
 5. Selecteer het nieuwe netwerk, de status LED gaat nu blauw branden
 6. Vul (indien nodig) het wachtwoord in
 7. De camera zal nu worden verbonden met het nieuwe netwerk
Hoe kan ik mijn HUMAX Eye camera resetten?

Indien de camera aanstaat gebruik dan een paperclip of ander pinnetje om de ‘reset knop’ op de camera in te drukken. Hou deze knop vast tot dat de status LED rood gaat branden. De reset knop zit aan linkerzijde van de HUMAX Eye camera.

Let op: dit betreft puur een hardware reset. Mocht je de camera door iemand anders willen laten gebruiken, dan dien je de camera te verwijderen uit je gebruikersaccount.

Wat te doen als iemand anders de HUMAX Eye in gebruik wil nemen?

De HUMAX Eye camera is gekoppeld aan een gebruikersaccount. De ‘oude’ gebruiker zal eerst de camera moeten verwijderen uit zijn gebruikersaccount, anders krijgt de ‘nieuwe’ gebruiker de HUMAX Eye camera niet werkend. Dit doe je door naar ‘camera-instellingen’ te gaan en helemaal naar beneden te scrollen, vervolgens kies je hier voor ‘Camera verwijderen’.

Let op: na het verwijderen van de camera/gebruikersaccount zijn al je gemaakt opnames definitief verwijderd en kunt je ze niet meer terug te halen.

Het duurt lang voordat ik de LIVE beelden kan bekijken, waar ligt dit aan?

Toegang tot het LIVE kijken of terugkijken van opnames is afhankelijk van de internetsnelheid op je smartphone of tablet. Zo zal je smartphone of tablet thuis van je eigen draadloze Wifi netwerk gebruik kunnen maken, maar zul je buiten je woning afhankelijk zijn van het netwerk van je telefooonprovider. Afhankelijk van de snelheid (3G of 4G) en/of ontvangst hiervan zal het meer of minder tijd kosten om de beelden te kunnen bekijken.

Hoeveel jaar garantie heb ik op mijn HUMAX Eye camera?

Je hebt 24 maanden garantie vanaf de aankoopdatum. Bewaar je aankoopbon hiervoor goed.

Mijn HUMAX Eye camera is mogelijk defect, waar kan ik terecht?

Mocht je vragen hebben over service of gebruik, dan kun je contact opnemen met onze helpdesk:

Telefoonnummer 085-5000401, op werkdagen bereikbaar van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.

Email: info@quantiselectronics.com

 

 

Werkt de HUMAX Eye ook op een niet beveiligd netwerk?

Nee, HUMAX Eye werkt uit veiligheidsredenen alleen op een draadloos netwerk die voorzien is van een wachtwoord.