Wat kan ik met de HUMAX TV+ H3?

Met de HUMAX TV+ H3 kunt u van elke TV een Smart TV maken.
Hiermee heeft u toegang tot Apps zoals o.a. Netflix, Uitzending gemist, RTL XL, KIJK, Regio TV, NL ziet, YouTube en nog veel meer.  Met de HUMAX TV+ H3 bepaalt u zelf wat u kijkt én wanneer u kijkt.

Hoe sluit ik de HUMAX TV+ H3 aan op mijn TV?

De HUMAX TV+ H3 kunt u met een HDMI-kabel aansluiten op uw TV-scherm.

Heb ik een internetverbinding nodig voor de HUMAX TV+ H3?

Wanneer u van Apps gebruik wilt maken is een internetverbinding essentieel. U kunt kiezen voor een vaste verbinding via een ethernetkabel of voor een Wi-Fi verbinding met uw thuisnetwerk.

Zijn alle aansluitkabels meegeleverd?

Bij de HUMAX TV+ H3 is alleen een voedingsadapter voor de stroom meegeleverd.
U dient zelf voor een HDMI kabel te zorgen. Uw HUMAX dealer kan hier goed advies over geven.

Hoe kan ik de HUMAX TV+ H3 bedienen?

De HUMAX TV+ H3 is eenvoudig te bedienen via de meegeleverde afstandsbediening. Daarnaast is een gratis ‘HUMAX CAST APP’ te downloaden, zodat u met uw smartphone of tablet de HUMAX TV+ H3 kunt bedienen. Deze werkt zowel op IOS (iphone) als Android.

Waar vind ik de gewenste Apps?

Op de HUMAX TV+ H3 treft u een HUMAX NL Store en een Algemene HUMAX Store aan.
De meest populaire Nederlandse TV-Apps vindt u in de NL Store.

U selecteert de App die u wilt gaan gebruiken en kiest downloaden. De App komt vervolgens in het menu “MIJN APPS” te staan. Op deze manier kiest u zélf waar u behoefte aan heeft. Standaard hebben wij de Netflix en YouTube App al voor u geïnstalleerd.

Welke Apps staan in de HUMAX NL store?

In de HUMAX NL store staan de meest populaire Nederlandse TV-Apps . Deze Apps zijn door HUMAX aangepast en geoptimaliseerd om op een TV-scherm te bekijken en met de afstandsbediening te bedienen.  De Apps zijn vooral gericht op TV kijken, u kunt hierbij denken aan o.a. Netflix, Uitzending Gemist, RTL XL, KIJK, Regio TV, NLziet, en YouTube.

Hoe lang blijven de Apps werken?

Apps die u uit de NL Store / HUMAX Store heeft gedownload worden regelmatig gecontroleerd en indien nodig geupdate. Hiermee is de blijvend goede werking gegarandeerd totdat de App door de betreffende aanbieder niet meer wordt ondersteund. Wanneer een App is aangepast kunt u dit herkennen aan een gele pijl op de App tegel.

Heb ik een antennekabel nodig voor de HUMAX TV+ H3?

Voor het gebruik van de HUMAX TV+ H3 heeft u geen antennekabel nodig. De HUMAX TV+ H3 werkt via de internetverbinding, dit kan draadloos via de ingebouwd wifi verbinding of bedraad via een ethernetkabel. Dat maakt dat u de HUMAX TV+ H3 op elke TV in huis kunt gebruiken. Ook daar waar geen antennekabel ligt.

Kan ik de HUMAX TV+ H3 aansluiten op mijn stereo installatie?

U kunt eenvoudig het geluid van uw HUMAX TV+ H3 via uw geluidsinstallatie laten lopen. Dit kan d.m.v. de HDMI-aansluiting of de optische digitale uitgang. Let op: zowel de HDMI kabel en/of optische digitale kabel zijn standaard niet meegeleverd bij de HUMAX TV+ H3. Uw HUMAX dealer kan hier goed advies over geven.

Waarom kan ik het geluid niet regelen als ik de HUMAX Cast App gebruik op mijn Android telefoon?

De App heeft geen aparte volumeregelknopjes op het display. Het geluid kan m.b.v. de volume regelaar van de telefoon zelf worden geregeld.

Kan ik ook zelf Apps toevoegen op de HUMAX H3 TV+ die niet in de store staan?

De HUMAX TV+ H3 beschikt over een eigen App store (NL Store & HUMAX Store) waarin Apps staan die door HUMAX zijn aangepast en geoptimaliseerd voor gebruik op een TV. Deze Apps worden door HUMAX onderhouden waardoor een blijvende, goede werking gegarandeerd is.

U kunt ook zelf Apps toevoegen die niet standaard in de NL Store & HUMAX Store staan. Gezien de grote hoeveelheid beschikbare Apps kan HUMAX echter geen goede werking garanderen en hierop geen support verlenen. In de praktijk zullen veel Apps probleemloos werken, het is echter mogelijk dat bijv. sommige bedieningsfuncties niet of anders functioneren. Zo reageert de meegeleverde afstandsbediening mogelijk niet altijd goed, maar kunt de App wel bedienen via de ‘HUMAX Cast’ App die u op uw smartphone of tablet kunt installeren.

Kan ik ook Netflix kijken op de HUMAX TV+ H3?

Ja dat kan. De Netflix App staat standaard op de HUMAX TV+ H3. Bovendien beschikt de afstandsbediening over een Netflix knop waarmee u direct toegang heeft tot deze streamingsdienst.

Staat de Netflix App niet standaard op uw TV+ H3,  dan beschikt u mogelijk nog over de oude software. In dat geval raden wij u aan om uw TV+ H3 naar ons opsturen. Wij  zorgen er dan voor dat de laatste software versie op uw product komt. U ontvangt dan tevens gratis de afstandsbediening met Netflix knop. Met de oude software versie (dus zonder Netflix App) ontvangt u in de toekomst geen software updates meer en heeft u geen toegang meer tot nieuwe Apps.

Neemt u hiervoor contact op met onze helpdesk: 085-5000401.

 

 

Ondersteunt de HUMAX TV+ H3 ook Dolby Surround?

In eerste instantie is dit afhankelijk van de content die aangeboden wordt. De HUMAX TV+ H3 ondersteunt het meest gebruikte Dolby Digital, maar (nog) geen DTS.

Mijn televisie schakelt aan en uit als ik de HUMAX TV+ H3 aan of uitzet, kan ik dit wijzigen?

De HUMAX TV+ H3 heeft HDMI CEC ondersteuning. HDMI CEC is een standaard die ervoor zorgt dat apparaten met een HDMI-aansluiting beter met elkaar kunnen communiceren. Indien u bijv. uw HUMAX TV+ H3 aan zet zal uw televisie ook automatisch aan gaan. U kunt zelf bepalen of u hiervan gebruik wilt maken door dit in het menu aan of uit te zetten.

Kan ik foto’s, muziek en filmpjes vanaf een ander apparaat afspelen op de HUMAX TV+ H3?

Ja de HUMAX TV+ H3 heeft een ingebouwde DLNA Mediaplayer. Hiermee is het mogelijk om de muziek, foto’s en filmpjes te bekijken die bijv. op uw laptop of telefoon staan. Voorwaarde is dat deze met hetzelfde netwerk verbonden zijn. De HUMAX TV+ H3 is tevens voorzien van een USB-poort zodat u bijv. een externe harde schijf kunt aansluiten.

Kan ik ook mijn foto’s, muziek, filmpjes van mijn telefoon “casten” naar de HUMAX TV+ H3?

Nee dit is (nog) niet mogelijk. Wel kunt u via de DLNA Mediaplayer deze content benaderen.

Kan ik het interne geheugen uitbreiden van de HUMAX H3 TV+?

De HUMAX H3 TV+ H3 heeft voldoende geheugen voor de meest gebruikte Apps. Het intern geheugen is niet uitbreidbaar.

Kan ik de opnames die ik heb gemaakt op mijn HUMAX HDTV-recorder ook afspelen op de HUMAX TV+ H3?

De HUMAX TV+ H3 beschikt over een DLNA Mediaplayer. Indien uw HUMAX HDTV-recorder over DLNA ondersteuning beschikt, dan ziet de HUMAX TV+ H3 de HUMAX recorder indien deze op hetzelfde netwerk is aangesloten.

Ik zie een zwarte rand om het menu van de HUMAX TV+ H3 heen, kan ik dit aanpassen?

Controleer eerst of de ‘Resolutie’ in het Beeld en Geluid menu op de juiste stand staat (1080p). Is dit in orde dan kunt u nog de beeldpositie wijzigen in het Beeld en Geluid menu bij ‘beeldpositie’.

Ik zie geen beeld van de HUMAX TV+ H3?

Zorg dat:

1) zowel u TV als de HUMAX TV+ H3 aanstaat

2) de HDMI kabel goed is aangesloten op de TV

3) u bij de TV de juiste HDMI ingang heeft geselecteerd.

Ik hoor geen geluid bij de HUMAX TV+ H3?

Controleer:

1) of de HDMI kabel of SPDIF optische digitale kabel goed is aangesloten,
2) de volume instelling op uw tv niet omlaag is geregeld
3) de volume regelaar op de TV+ H3 niet helemaal dicht staat (gebruik de toetsen ‘A’ en ‘B’ op de afstandsbediening)
4) in geval uw HUMAX TV+ H3 via uw audiosysteem is aangesloten, of het audiosysteem aan staat en de juiste ingang is geselecteerd.

De HUMAX Cast App werkt niet?

Controleer:

1) of de HUMAX TV+ H3 en uw smartphone of tablet met hetzelfde netwerk zijn verbonden.
2) de HUMAX Cast App is gekoppeld aan uw HUMAX TV+ H3
3) of de Ethernetkabel goed is aangesloten op de HUMAX TV+ H3
4) of de Wi-Fi verbinding van de HUMAX TV+ H3 goed functioneert, let op de afstand tot de router en de omgeving waarin de HUMAX TV+ H3 staat. Dikke muren in huis, en/of plaatsing van de TV+ H3 in een kast kunnen het Wi-fi bereik beperken.

 

 

Mijn HUMAX TV+ H3 valt uit zodra ik er een externe harde schijf op aansluit?

Sluit de externe harde schijf aan met een eigen netvoeding.

Waar kan ik terecht met meer vragen over de HUMAX TV+ H3?

Allereerst kunt u terecht bij uw HUMAX dealer.

U kunt ook contact met HUMAX Helpdesk opnemen via info@quantiselectronics.com of telefonisch van maandag t/m vrijdag op 085-5000401

Kan ik favorieten aanbrengen of verwijderen op mijn HUMAX TV+ H3?

Ja, u kunt uw favoriete Apps opslaan onder de gekleurde toetsen op de afstandsbediening. Op deze manier heeft u een sneltoets om direct naar uw favoriete App te gaan.

Ga hiervoor naar uw favoriete App in het menu en houd de gewenste kleurentoets op de afstandsbediening langer dan gebruikelijk vast (circa 1 tot 2 seconden). Bevestig deze voorkeuzetoets bij de instructie die op het scherm verschijnt. U ziet nu dat er rechtonder op de App in het menu een kleur is toegevoegd. U kunt op dezelfde wijze ook uw favorieten weer verwijderen. Ga naar de App die voorzien is van een kleur en hou dezelfde kleur(toets) op de afstandsbediening langer dan gebruikelijk vast, volg vervolgens de instructie op het scherm om de favoriet App te verwijderen.

 

Ik krijg de foutmelding ‘Error code 1’ op het scherm

Wanneer u de foutmelding “Error code 1” op uw scherm ziet, beschikt u nog over een TV+ H3 versie zonder Netflix. Om weer gebruik te kunnen maken van uw TV+ H3 dient deze door ons te worden aangepast naar de nieuwste Netflix uitvoering.
Hiervoor kunt u uw HUMAX H3 opsturen naar:

Quantis Electronics B.V.
T.a.v. Service Errorcode
Vaalserbergweg 317
5628 CH Eindhoven

Vermeld duidelijk uw naam, adres, postcode en woonplaats zodat wij de H3 weer terug kunnen sturen na de update.
Voor deze aanpassing worden geen kosten in rekening gebracht.