Kan ik mijn antennekabel aansluiten op de HUMAX Display?

Nee, HUMAX Pure Vision Displays hebben geen ingebouwde tuner/ontvangsteenheid. Deze functie wordt vervuld door uw digitale-/HDTV-ontvanger (HUMAX of andere ontvanger).

 

Zit er een SMART gedeelte op de HUMAX Pure Vision Displays?

HUMAX heeft er met opzet voor gekozen om het SMART-gedeelte weg te laten. In veel gevallen is deze snel verouderd en veel aangeboden diensten zitten al in uw HDTV-ontvanger. Daarnaast kunt u indien gewenst de Display uitbreiden met bijv. de HUMAX TV+ H3.  Met de HUMAX TV+ H3 maakt u van uw HUMAX Display een SMART-TV.

Wat betekent 4K Ultra HD?

De HUMAX Pure Visions Displays beschikken over 4K Ultra HD wat betekent dat ze een resolutie van 3840×2160 pixels ondersteunen. Dit is 4x zoveel als bij ‘normale’ FULL HD-weergave. U krijgt hierdoor haarscherpe beelden die zorgen voor een optimale kijkervaring.

Wat heb ik nodig voor 4K Ultra HD weergave?

Om te genieten van de 4K Ultra HD weergave dient u te beschikken over content die in deze resolutie is opgenomen. Dit kan bijv. met een film die op uw externe harde schijf staat. Indien u een digitale-/HDTV-ontvanger gebruikt die 4K ondersteunt, let er dan op dat u een HDMI kabel gebruikt die ook 4K ondersteunt. Ook moet u de HDMI-ingang omschakelen voor gebruik van het UHD 4K signaal.

Mijn HUMAX of andere HDTV-ontvanger geeft FULL HD weer, kan de HUMAX Pure Vision hier toch 4K Ultra HD beeldkwaliteit van maken?

Ja de HUMAX Pure Vision Displays zijn voorzien van een ingebouwde upscaler. Dat wil zeggen dat het FULL HD signaal omgezet wordt naar 4K Ultra HD weergave.

Welk panel gebruikt HUMAX in haar Displays?

HUMAX Pure Vision Displays maken gebruik van IPS panels. Deze hebben als eigenschap dat ze qua beeldkwaliteit een zeer natuurlijke kleurtemperatuur hebben. Daarnaast hebben IPS panels als eigenschap dat ze een bredere kijkhoek hebben zodat iedereen op de bank kan genieten van een mooie beeldweergave.

Welke apparaten kan ik aansluiten op mijn HUMAX Pure Vision Display?

Met de 4 HDMI en 3 USB-ingangen is de HUMAX Pure Vision Display flexibel in gebruik. U kunt diverse (rand) apparatuur aansluiten, u kunt hierbij denken aan een (HUMAX) HDTV ontvanger, een Blu-ray of DVD-speler, Spelcomputer of een externe harde schijf.

Kan ik een apparaat aansluiten die voorzien is van een DVI aansluiting?

DVI is inmiddels een verouderde aansluiting die niet op de HUMAX Pure Vision Display zit. Er zijn echter wel verloopstekkers van DVI naar HDMI te koop. Raadpleeg hiervoor uw vakhandelaar.

Kan ik ook bestanden afspelen vanaf mijn USB-stick en/of externe harde schijf?

Ja, HUMAX Pure Vision Displays zijn voorzien van een ingebouwde Mediaplayer. Door naar het ‘MENU’ te gaan en vervolgens naar ‘Media Browser Menu’ kunt u foto’s, muziek en filmbestanden afspelen.

 

Kan ik zelf het beeld en/of geluid naar mijn persoonlijke smaak inregelen?

Zowel het beeld als het geluid zijn te regelen in het menu. Zo kunt u bij de HUMAX Pure Vision Displays uit 5 verschillende beeldmodus kiezen en is o.a. de helderheid, kleur, contrast en scherpte afzonderlijk te regelen.

Voor het weergeven van films (deze hebben een andere beeldfrequentie is er een speciale ‘Filmmodus’ beschikbaar, die tevens goed ingezet kan worden bij het gamen. Met de ‘Equalizer’ stelt u het geluid naar uw persoonlijk smaak in.

 

Kan ik de Display aan de muur ophangen?

De HUMAX Pure Vision Displays zijn voorzien van schroefgaten aan de achterzijde. Deze voldoen aan de internationale VESA standaard (20x20cm). Let op de (inch) maat van de Display, maar ook op de verticale lengte van de muurbeugel, de HUMAX Pure Vision Displays zijn aan de onderzijde dikker dan de bovenzijde.

 

Zit er wel geluid in de Display ingebouwd?

De HUMAX Pure Vision displays hebben twee luidsprekers voor stereo geluid en één subwoofer voor extra lage tonen ingebouwd. Het uitgangsvermogen is 2x 10 watt en 12 watt continue.

Kan ik het geluid van de HUMAX Pure Vision over mijn geluidsinstallatie laten afspelen?

Ja dit kan, u kunt op drie verschillende manieren aansluiten op uw geluidsinstallatie.

Indien uw geluidsinstallatie of soundbar over een HDMI aansluiting beschikt, dan kan deze het beste op HDMI poort 3 worden aangesloten voor HDMI ARC (Audio Return Channel).

Daarnaast kunt u ook ervoor kiezen om het systeem (digitaal) te verbinden via de SPDIF Optical out.

De allerlaatste mogelijkheid is via de hoofdtelefoon uitgang, met een mini-jack aansluiting kunt u deze (analoog) met uw geluidsinstallatie of soundbar verbinden.

Wat is HDMI ARC?

Audio Return Channel is een functie die ondersteund wordt vanaf HDMI 1.4, ook wel High Speed HDMI genoemd, en is te vinden op zowel TV’s als receivers en home cinema systemen. Het is in principe een simpele functie die het mogelijk maakt audio waarvan de TV de bron is (denk aan de ingebouwde tuner) via een aangesloten HDMI kabel over te brengen naar de home cinema set of receiver zodat het geluid over de luidsprekers kan worden weergegeven. Dit alles gaat via dezelfde HDMI kabel die audio en beeld van de home cinema set of receiver naar de TV stuurt. Het werkt dus twee kanten op, vandaar Audio Return Channel.

Ik krijg geen surround geluid te horen bij het afspelen over mijn geluidsinstallatie of soundbar.

In het menu van de HUMAX Pure Vision Display is de ‘surroundmodus’ aan of uit te zetten.

Is het volume van de hoofdtelefoon uitgang van de HUMAX Pure Vision Displays te regelen?

Het volume is regelbaar door naar ‘Menu’ te gaan en vervolgens naar ‘Geluid’. U kunt nu bij ‘Hoofdtelefoon volume’ het niveau wijzigen.

Er zit een groot volume verschil tussen de verschillende bronnen die ik aansluit, zo is gaat mijn HDTV-ontvanger zachter dan mijn Blu-ray speler? Kan ik dit oplossen?

De HUMAX Pure Vision Displays beschikken over AVL (Automatische Volume Begrenzing). Dat wil zeggen dat de HUMAX Displays de niveauverschillen tussen de verschillende bronnen zoveel mogelijk aan elkaar gelijk houdt. U kunt dit echter zelf aan of uit zetten in het menu.

Daarnaast beschikken de meeste HDMI signaalbronnen over een eigen volume regeling. Deze kunnen door omstandigheden ook op een lager of hoger niveau zijn ingesteld.

Hoe kan ik de Display updaten met nieuwe software?

De HUMAX Pure Vision Displays werken feitelijk hetzelfde als een computer monitor. Software updates zijn hoofdzakelijk nodig voor uw randapparatuur zoals uw (HUMAX) HDTV ontvanger. Een HUMAX Pure Vision Display behoeft dus vooralsnog geen software upgrade.

Mocht er in de toekomst een software update beschikbaar zijn, dan zullen wij een instructie hiervoor op de HUMAX website plaatsen.

Bij het opstarten van de HUMAX Pure Vision Display krijg ik te zien ‘Reden voor stand-by: geen signaal Druk op OK om door te gaan’. Kan ik dit uitzetten?

Automatisch uitschakelen staat op aan. De HUMAX Pure Vision Displays schakelen na 5 minuten automatisch op Stand-by indien er geen signaal aangeboden wordt. Dit om stroom/het milieu te sparen. U kunt dit echter ook in het menu instellen in stappen van hele uren tot een maximum van 8 uur of deze functie in zijn geheel uitzetten bij Auto Display Uit

Kan ik de Display ook zonder de afstandsbediening bedienen?

De HUMAX Pure Vision Displays hebben aan de op de achterkant (links) bedieningsknoppen zitten. Door de + en – toets tegelijk in te drukken komt u in het menu terecht.

 

Mijn Display verspringt automatisch wanneer ik mijn digitale/HDTV-ontvanger of Blu-ray speler aanzet. Kan ik dit veranderen?

Ja de HUMAX Pure Vision Displays zijn voorzien van HDMI CEC ondersteuning. Dit is een protocol voor apparaten die voorzien zijn van een HDMI aansluiting, zodat ze beter met elkaar kunnen communiceren. In het menu van de HUMAX Pure Vision Display is dit aan of uit te zetten.
Ga naar Menu, Systeem, Instellingen, Meer, CEC

Mijn HUMAX Pure Vision Display springt bij het aanzetten automatisch op de laatst gekozen bron. Kan ik dit wijzigen?

Ja dit is te wijzigen in het menu bij inschakelmodules. U kunt hier kiezen voor ‘Laatste Status’ of ‘Standy’. In sommige gevallen lijkt de Display door zwart beeld uit te staan, controleer of u de juiste HDMI-ingang heeft geselecteerd.

Kan ik de achtergrondverlichting regelen van mijn HUMAX Pure Vision Display?

Ja dit kan door te kiezen voor ‘Menu’ en vervolgens ‘Beeld’ en naar ‘Energiebesparing’ te gaan. De regeling werkt in combinatie met de Energiebesparing instelling, maar let op: Uitsluitend wanneer u m.b.v. de Pijl-LINKS door deze instelling bladert kunt u de instelling “Aangepast” kiezen. Vervolgens is daarna de regeling bereikbaar en daarmee ook instelbaar.

Welke batterij zit er in de HUMAX Pure Vision Display afstandsbediening?

De meegeleverde afstandsbediening van de HUMAX Pure Vision Displays is voorzien van één CR2032 of CR2025 knoopcel batterij. Beide hebben dezelfde uitgangsspanning, de levensduur van een CR2032 is echter nog langer.

Wat is de procedure voor een defect HUMAX Pure Vision Display?

Neem allereerst contact op met uw vakhandelaar of onze HUMAX Helpdesk. Slechte beeldkwaliteit en/of andere problemen zitten voornamelijk in de aangesloten randapparatuur, aangezien HUMAX Pure Vision alleen een Display betreft.

Helpdesk is op werkdagen bereikbaar van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.

Ondersteunen de HUMAX Pure Vision Displays HDR?

Nee, de huidige generatie HUMAX Pure Vision Displays ondersteunen geen HDR-techniek omdat er nog geen eenduidige standaard voor HDR is.

Uitleg HDR
Na full HD en ultra HD is HDR de volgende stap die televisiekijken nóg realistischer moet gaan maken. HDR staat voor High Dynamic Range wat meer details laat zien in lichte en donkere delen van een beeld, zonder het beeld in zijn geheel donkerder of helderder te maken. Deze technologie wordt al jaren gebruikt in de fotografie maar komt in de nabij toekomst ook naar de huiskamer.

Voor HDR weergave moet je over beeldmateriaal beschikken die met HDR techniek is samengesteld, echter is deze nu nog maar mondjesmaat te vinden zoals de serie Marco Polo op Netflix. Naar verwachting zijn er eind 2016 eindelijk een aantal 4K Blu-ray HDR schijfjes te vinden.

Het nadeel van de High Dynamic Range techniek op dit moment is dat er nog geen eenduidige standaard is. De industrie werkt op dit moment hard aan standaardisatie.